Kevadtuultest inspireeritud menüü.

Igal hommikul piilub päike varasemalt rõduuksest tuppa, linnukooride kevadsümfoonia lisab uusi noote, meri lõhnab soolakalt kala järele. Talvine kolletanud muruvaip muutub päevadega selle kevade moevärvi roheliseks, tillukesed karulaugunupsud küünitavad päikese poole, paari nädala pärast ehk korjame juba kevadkogritsaid. Esimesed vasikad või suisa kodukitsed tormavad karjamaale. Kõik on tärkavast algusest ärevil. Nii ka meie siin MerMeris. Tahaks midagi uut ja samas kindlat head vana pakkuda külalistele.Minu, MerMeri Merriti, jaoks on kevad kõige ilusam aastaaeg. „Ilu ei panda padasse“, ütleb vanasõna. Aga natuke ikka tohib J

Menüü üks

Kalur Lauri andis teada, et siig tuleb! Ja hästi tuleb. Paljud meie MerMeri külastajad ootavad juba pikalt märguannet, kuna siiga saab. Sellest ootusest ja hommikuvärskest kalast sai inspiratsiooni meie esimene menüü.

Isuäratus

Peremehe päiksekuivatatud tomatitest pesto, hapendatud oliivid, Hõbeda kitsefarmi mahejuustud ( lehterkukeseentega, sinepiseemnetega, lambaläätsedega )

Eelroog

Äkiliselt marineeritud siig hommikusest püügist, redis, spargel, salat

Pearoog

Omamere siiakala küpsetatud vahukoore, karulaugu, tomatitega

Magus

Rabarberikook prantslaste moodi ehk clafoutis käsitööjäätisega

 Menüü kaks

Nädala eest kohtusime Hõbeda kitsefarmi perega. Vaatasime kitsesid ja lasime end kogu pimast tehtuga kostitada. MerMeri peremees Jaan, kes senini kitsejuustust, jäätisest rääkimata, lugu ei pidanud, ei jätnud pakutust raasukestki taldrikule. Nii maitsvat oleks patt MerMeri tulijatega mitte jagada ja sellest inspireerituna koostasime teise menüü.

Isuäratus

Peremehe päiksekuivatatud tomatitest pesto, hapendatud oliivid, Hõbeda kitsefarmi mahejuustud ( lehterkukeseentega, sinepiseemnetega, lambaläätsedega )

Eelroog

Hõbeda kitsefarmi praejuust arbuusi, maasika salatiga

Pearoog

Proseccos küpsenud piimakitsetall, rohelised aiaviljad

Magus

Hõbeda kitsefarmi käsitööjäätised ( astelpaju, mündi-šokolaadi, vaarika)

Mõlema pakkumise maksumus 33 eurot külalise kohta.

Bronnimiseks kirjutage
merrit@mermer.ee
või helistage
51345 90